Kāpēc ūdenim Amrita piemīt pretnovecošanas iedarbība?

Kāpēc ūdenim Amrita piemīt pretnovecošanas iedarbība?

Amrita produkti satur antioksidantus, kas palīdz samazināt un novērst šūnu un DNS bojājumu rašanos brīvo radikāļu ietekmē.


Novecošana un kļūšana vecākam ir divas dažādas lietas. Kļūšana vecākam nozīmē brieduma sasniegšanu laika gaitā, bet novecošana ir audu bojāejas process organismā.


Krunkas, svara pieaugums un tvirtumu zaudējusi āda ir tikai dažas no  nepatīkamajām novecošanas pazīmēm. Kļūšana vecākam nav galvenais cēlonis. Aktīvais skābeklis (brīvie radikāļi) un organiskās skābes bojā ķermeņa audus un tādējādi izraisa novecošanas procesu.


Fakti par novecošanu, kas jums būtu jāzina:

  • Novecošana un ar to saistītās slimības rada organiskas skābes, kas noārda organisma audus.
  • Etiķskābe, ogļskābe, taukskābes, pienskābe un urīnskābe ir tikai daži no atliekvielu produktiem, ko rada mūsu ķermenis.
  • Mūsu ķermeņa šūnu molekulas bojā aktīvais skābeklis (brīvie radikāļi). Šādus bojājumus sauc par oksidatīvajiem bojājumiem.
  • Tiek uzskatīts, ka brīvie radikāļi ir atbildīgi par tādām slimībām kā artrīts, ateroskleroze, Alcheimera slimība un diabēts.


Sārmaina ūdens lietošana ir viens no veidiem, kā neitralizēt šīs skābes un imobilizēt brīvos radikāļus ķermenī.


Reaktīvās skābekļa formas (ROS) un brīvie radikāļi pieder pie oksidētāju grupas. Tie sastāv no atomiem, molekulām vai joniem, kam trūkst dažu elektronu. Tas rada ķīmisku nestabilitāti. Lešateljē princips jeb ķīmiskā līdzsvara likums nosaka, ka jebkura viela centīsies panākt līdzsvaru – vidi, kurā pretstatītie spēki (šajā gadījumā pozitīvi lādētie protoni un negatīvi lādētie elektroni) ir līdzsvarā. Oksidētājiem ir pārāk daudz protonu un pārāk maz elektronu, lai tie būtu stabili, tādēļ trūkst līdzsvara. Stabilitāti iespējams sasniegt, tikai paņemot elektronus no citas substances. Mūsu ķermenī šī substance ir ķermeņa audi un DNS.


Antioksidantiem ir pretēji – tiem ir pārāk daudz elektronu. Stabilitāti iespējams sasniegt, tikai atdodot daļu elektronu. Šo reakciju mūsu organismā sauc par oksidēšanās-reducēšanās reakciju,kad antioksidanti atdod savus elektronus oksidētājiem. Šī reakcija nosaka, cik daudz elektronu pāriet no antioksidantiem uz oksidētājiem. Pēc šīs reakcijas oksidētāja bojājošais oksidācijas potenciāls tiek samazināts vai iznīcināts. Tādējādi antioksidanta lieko elektronu daudzums, ko
tas spēj nodot oksidētājam, parāda tā spēju samazināt oksidāciju.


Pēc sārmaina ūdens uzņemšanas kuņģis saražo bikarbonātus, kas neitralizē skābes un uzsūcas asinsritē.

Sangs Vangs (Sang Whang), grāmatas „Novecošana un jaunības atgūšana” (Aging and Reverse Aging) autors, raksta: „Kad apmēram 45 gadu vecumā mēs sākam zaudēt asins bikarbonātus, mēs sākam fizioloģiski novecot,”... „Viss, kas mums jādara, lai apturētu novecošanu un uzturētu labu veselību, ir bikarbonātu papildināšana asinīs.”


Ikvienam jāpievērš uzmanība savam ūdens patēriņam. Tomēr krāna ūdens, filtrēts ūdens, destilēts ūdens un pat attīrīts ūdens nekad nesniegs tādus ieguvumus kā sārmains minerālūdens.


Ja jums ir svarīga veselīga novecošana un jūs cenšaties zaudēt svaru, ēdot uzturvielām bagātu sārmainu pārtiku, uzturam pievienots sārmains ūdens palīdzēs atgriezt novecošanas procesu un novecot skaisti un veselīgi.


Domājot par novecošanas procesa palēnināšanu, sārmains ūdens palīdz, jo...

  • Sārmains ūdens neitralizē uzkrātās skābes un toksīnus; organisms spēj izvadīt neitralizētos toksīnus.
  • Sārmains ūdens nodrošina šūnu aizsardzību un hidratāciju, kā arī tam piemīt antibakteriāla, pretsēnīšu un pretvīrusu iedarbība.
  • Sārmains ūdens līdzsvaro organisma pH līmeni.
  • Sārmains ūdens bagātina ķermeni ar skābekli, padarot to veselāku, atbalstot šūnas optimālai barības vielu asimilācijai.
  • Sārmains ūdens palīdz mazināt pūtīšu veidošanos un ādas kairinājumu, tādējādi nodrošinot ievērojami labāku ādu.
  • Sārmains ūdens uzlabo šūnu augšanu un atjaunošanos.
  • Sārmains ūdens apvienojumā ar sārmainu pārtiku nodrošinās organismu ar nepieciešamajiem antioksidantiem barības vielu piegādei bojāto šūnu atjaunošanai.
  • Sārmains ūdens baro un attīra ķermeni, tādējādi novēršot šūnu novecošanu.
  • Sārmains ūdens palīdz ražot enerģiju un, ja muskuļi ir sāpīgi, pārslogoti vai noguruši, veicina uzkrātās pienskābes samazināšanos.
  • Sārmains ūdens, papildu skābeklis un elektroni palīdz iznīcināt brīvos radikāļus, kas var izraisīt šūnu bojājumus.
  • Sārmains ūdens ļauj ķermenim ražot minerālvielu buferus, lai tas varētu  neitralizēt slimību veicinošas skābas atliekvielas.
Atpakaļ uz emuāru